ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував менше обстрілів за ніч

Бойові дії були тільки біля Донецька.

Штаб АТО нарахував менше обстрілів за ніч
Фото: Макс Левин

З 18:00 і до півночі 4 серпня кількість обстрілів позицій українських військ на Донбасі дещо поменшала, повідомляє прес-центр АТО.

Водночас райони поблизу Донецька залишаються епіцентром протистояння. Двічі, о 20:30 і 21:15, диверсійно-розвідувальні групи противника в районі селища Верхньоторецьке намагалися прорвати оборону сил АТО. Бойові сутички тривали майже півгодини, ДРГ відступили.

О 20:40, 21:25 і 23:35 окупанти били з танків по опорному пункту військових в Опитному. Крім того, близько 21:00 під вогонь 120-міліметрових мінометів потрапило Водяне.

Приблизно о 21:00 окупанти, застосувавши артилерію калібру 122 і 152 міліметри, вели вогонь з боку Донецька по мирних кварталах Авдіївки.

З 19:00 і до півночі зафіксовано проліт восьми безпілотних літальних апаратів бойовиків.

Загалом протягом 4 серпня найманці 81 раз порушили режим тиші. 5 разів ворог застосовував артилерію, 25 - міномети, 56 - стрілецьку зброю і гранатомети, 5 разів бандити били з танків.

Нагадаємо, за останні два дні на Донбасі загинули семеро військових, 22 отримали поранення.

Військовий кабінет РНБО на засіданні у вівторок мав виробити стратегію подальших дій Збройних Сил України у зв'язку зі зростанням кількості обстрілів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram