ГоловнаСуспільствоПодії

У Білорусі за підозрою в шахрайстві затримали трьох українців

Двоє киян і житель Броварів реалізували в обласному центрі шахрайську комбінацію.

У Білорусі за підозрою в шахрайстві затримали трьох українців
Фото: suyarkov.com

У Гомелі (Білорусь) за підозрою в шахрайстві затримано трьох громадян України, щодо яких порушено п'ять кримінальних справ.

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на прес-службу УВС Гомельського облвиконкому.

За попередньою інформацією, двоє жителів Києва та їхній товариш з міста Бровари з 10 по 14 липня реалізували в обласному центрі шахрайську комбінацію. Їхніми жертвами стали п'ятеро городян, у тому числі продавець кіоску з реалізації талонів, двоє індивідуальних підприємців, реалізатор РУП "Білоруські лотереї" та інші особи, які на даний момент звернулися в правоохоронні органи.

"Схема обману мала такий вигляд. Один зі зловмисників звертався до продавця або підприємця з пропозицією купити в нього дорогі мікросхеми для телевізорів. Як правило, він отримував відмову. Однак одразу ж включався в діалог нібито випадковий перехожий. З боку це виглядало так, ніби людина стояла в черзі і почула розмову. Спільник, представляючись директором фірми оргтехніки, негайно погоджувався придбати партію мікросхем, однак потрібної суми при ньому, зрозуміло, не було. Тому уявному продавцеві він пропонував почекати, поки не повернеться з готівкою. Тут уже починався другий етап шахрайської операції . Зловмисник, висловлюючи нетерпіння, просив торгових працівників передзвонити клієнтові-бізнесмену, оскільки спізнюється на потяг. А той у свою чергу благав віддати продавцеві мікросхеми гроші і забрати запчастини, за які він зараз же розплатиться, оскільки вже в дорозі. Нічого не підозрюючи, люди таким чином віддавали від 1,2 до 6 млн білоруських рублів", - зазначає видання.

Як повідомляється, після заяв, що надійшли, білоруські оперативники карного розшуку провели необхідну роботу щодо встановлення особи шахраїв, однак виявилося, що ті вже виїхали до себе на батьківщину.

"А на початку серпня кримінальне тріо знову вирішило відвідати Білорусь. За сприяння прикордонників на прикордонному переході "Нова Гута" всіх трьох було затримано", - пише видання.

Зараз їх поміщено в ізолятор тимчасового утримання УВС. Проводиться подальша робота зі встановлення всіх фактів їхньої протиправної діяльності.

Нагадаємо, сьогодні Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що на білорусько-українському кордоні відзначається багато порушень, тому білоруська сторона посилює її охорону. За його словами, фіксуються порушення, починаючи від контрабанди і до проникнення людей зі зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram