ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули четверо військових

15 бійців отримали поранення.

За добу на Донбасі загинули четверо військових
Фото: unm.org.ua

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі четверо українських військовослужбовців загинули, 15 отримали поранення.

Про це сказано у зведенні інформцентру РНБО.

Зазначають, що неділя в зоні АТО була надзвичайно напруженою. Крім значної кількості ворожих обстрілів позицій українських військ із важкого озброєння, зафіксовано 7 фактів ведення артилерійського та мінометного вогню з боку окупантів по житлових кварталах міст і сіл на Донецькому і Маріупольському напрямках.

На Луганському напрямку найскладнішою залишається ситуація у Станично-Луганському районі. Бойовики провели дві серії провокацій - рано-вранці і пізнього вечора. При цьому важкого озброєння не застосовували. Водночас із 22-ї години до півночі бойовики вели вогонь по селу-супутнику Станиці Луганській - Валуйському.

Противник стріляв зі 152-міліметрових гармат, які розташовані безпосередньо в місті Луганську. Поодинокі провокації із застосуванням стрілецької зброї та мінометів зафіксовано біля Щастя і села Оріхове, що на Бахмутській трасі.

Блокпости біля села Золоте противник обстрілював із мінометів протягом цілого дня. Вогонь вели з боку окупованого Первомайська.

Надзвичайно складною залишається ситуація в районі Світлодарська. Учора вранці ворожий мінометний обстріл позицій військових тривав понад три години. Під вогонь також потрапили спостерігачі Спільного центру контролю і координації. Міни вибухнули за 100 метрів від пункту управління. У трикутнику Логвинове - Калинівка - Комуна бойовики зосередили велику кількість важкої військової техніки і відкрито обстрілюють українські позиції, зокрема і вдень. Позиції на лінії Санжарівка - Розсадки - Луганське успішно утримують сили АТО.

У районі Горлівки вчора було доволі спокійно. Зафіксовано лише кілька озброєних провокацій на лінії зіткнення в північно-західних околицях цього окупованого міста. Учора режим тиші зберігався від Ленінського до Верхньоторецького.

На західних околицях Донецька ситуація залишається незмінно складною. Бойові дії з епізодичним застосуванням танків і артилерії тривають у цілодобовому режимі.

Під ворожим обстрілом опинилися житлові квартали Авдіївки і Водяного. Слід зазначити, що активність бойовиків біля Мар'їнки дещо знизилася.

На південь від Донецька до Новотроїцького, Докучаєвська вчора було тихо.

На Маріупольському напрямку бойові дії розгорнулися на передових рубежах оборони між Волновахою і Тельмановим. На захід від автотраси Донецьк - Новоазовськ, на ділянці від Старобешевого до Тельманового противник розгорнув великокаліберні гармати і міномети і активно застосовує їх. Зокрема увечері бойовики провели серію мінометних обстрілів українських позицій біля трьох сіл у Волноваському районі. Також зафіксовано три потужні артилерійські обстріли села Гранітного з боку бойовиків. На півдні - до самого Азовського моря - вчора було спокійно.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 12 польотів ворожих безпілотників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram