ГоловнаСуспільствоПодії

Біля кременчуцької філії "Укртранснафти" поставили намети

Протестувальники вимагають відставки виконавчого директора "Нафтогазу" і голови "Укртранснафти".

У понеділок із сьомої ранку біля будівлі кременчуцької філії компанії "Укртранснафта" розпочався мітинг співробітників місцевого нафтопереробного заводу (ПАТ "Укртатнафта"), який підконтрольний Ігореві Коломойському. Відучора тут також встановлено намети.

Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

За даними "Кременчуцької газети", біля стін офісу "Укртранснафти" зібралося близько 300 осіб. Виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник оцінив їхню кількість у 500 осіб. "Приват змінює тактику. На Київ людей вирішили не везти, а зігнали близько 500 реальних працівників із виробництв до кременчуцького офісу Укртранснафти. Вимагають покарати винуватих. Шановні, ви не там мітинг улаштували, вам потрібно до "Укрнафти" і в Женеву!" - написав Пасішник у фейсбуці.

Працівники Кременчуцького НПЗ вимагають відправити у відставку Пасішника, голову "Укртранснафти" Романа Сидорака і "Придніпровських магістральних нафтопроводів" (філія "Укртранснафти", біля якої проходить пікет) Віталія Величка, які, на їхню думку, знущаються з КНПЗ і можуть спричинити зупинку підприємства.

"Протягом 48 годин, якщо Пасішник, Сидорак і Величко не підуть у відставку, то акція буде безстроковою. Біля керма галузі сьогодні не професіонали, а ми від них залежимо. Хочуть - дадуть нам нафту, хочуть - не дадуть. Ми стратегічне підприємство", - заявив голова профкому "Укртатнафти" Василь Хоменко.

За словами заступника голови правління "Укртатнафти" Віктора Бабиченка, якщо Пасішник, Сидорак і Величко протягом 48 годин не підуть у відставку, то співробітники КНПЗ поїдуть пікетувати "Нафтогаз України".

Нагадаємо, конфлікт у Кременчуці триває через технологічну нафту, яку у 2013-2014 роках витіснили із системи магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" в резервуари "Укртатнафти" на зберігання. Тепер держава намагається повернути свою нафту, проте наражається на спротив Коломойського.

У п'ятницю "Укртранснафта" припинила подачу нафти на "Укртатнафту", заявивши, що проводить ремонт на відповідній ділянці. Після цього в суботу близько сотні чоловіків міцної статури, одягнених у форму працівників "Укртатнафти", почали пікет перекачувальної станції "Укртранснафти". У неділю "Укртранснафта" відновила постачання нафти на "Укртатнафту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram