ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні АТО в суботу було відносно спокійно, крім околиць Донецька

Штаб нарахував 83 обстріли, 51 припав на Донецький напрямок.

У зоні АТО в суботу було відносно спокійно, крім околиць Донецька
Фото: Макс Левин

На Луганському, Артемівському та Маріупольському напрямках бойовики вчора значно скоротили кількість збройних провокацій, однак поблизу Донецька триває активне бойове протистояння.

Як повідомляється у зведеннях штабу АТО за період від 18:00 до ранку неділі, окупанти тричі зі 120-міліметрових мінометів обстріляли українські опорні пункти в районі Пісків. Також під мінометним вогнем опинилися Авдіївка, Опитне, Красногорівка. Ці населені пункти вже протягом кількох днів перебувають в епіцентрі протистояння на лінії розмежування сторін.

"Бойовики, нехтуючи мінськими домовленостями, застосовують озброєння, яке має бути відведено, і ведуть вогонь з артилерії, мінометів, стрілецької зброї фактично цілодобово", - сказано в повідомленні.

Поодинокі випадки застосування противником артилерії великого калібру фіксуються і на Артемівському напрямку. Так, близько 21:00 окупанти били зі 120-міліметрових мінометів по Золотому, а о 22.10 з озброєння БМП по селищу Троїцьке.

Загалом за минулу добу російсько-терористичні війська 83 рази порушили режим припинення вогню. З них 51 обстріл зафіксовано саме на Донецькому напрямку.

Нагадаємо, у зведеннях за період з опівночі до 18:00 суботи штаб АТО також повідомляв, що в основному обстріли велися в околицях Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram