ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 40 обстрілів у п'ятницю

У районі Золотого відбувся бій з ДРГ.

Штаб АТО нарахував 40 обстрілів у п'ятницю

Від опівночі до 18:00 п'ятниці бойовики на Донбасі понад 40 разів порушили режим припинення вогню.

Істотно збільшилася кількість провокацій з використанням гранатометів і стрілецької зброї в районі Донецька, повідомляє штаб АТО.

З опівночі бандити практично постійно обстрілювали Піски, Опитне, Мар'їнку. Найбільша інтенсивність вогню противника зафіксована з 3:00 до 4:00 і з 12:00 до 16:00.

Бойовики продовжили використовувати озброєння, яке має бути відведено від лінії розмежування.

Близько першої години ночі бойовики вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів по опорних пунктах військових у Станиці Луганській. З 4:00 до 5:00 бойовики, використовуючи 152-міліметрову артилерію, били по Лозовому на Артемівському напрямку. О 4:45 по українських воїнах у районі Верхньоторецька стріляв ворожий танк. А о 5.25 поблизу Опитного бойовики застосовували озброєння БМП.

Крім того, о 8.15 у районі селища Золоте диверсійно-розвідувальна група супротивника намагалася проникнути на українську територію, проте була виявлена одним з підрозділів сил АТО. Зав'язався бій, в результаті якого ворог відступив.

Ворог продовжує обстріли мирних населених пунктів. О 2.50 російсько-терористичні війська стріляли зі 122-міліметрової артилерії по селищу Тошківка в Луганській області.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики здійснили максимальну кількість обстрілів позицій сил антитерористичної операції на Донбасі від початку місяця. Зафіксовано 105 випадків порушення перемир'я. Загинули двоє військових, п'ятеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram