ГоловнаСуспільствоПодії

У сутичках з копачами бурштину у Рівненській області постраждали два міліціонери

Нелегальних старателів підтримав глава райадміністрації

Міліція Рівненщини виклала хронологію вчорашніх масових заворушень у Дубровицькому районі Рівненської області.

Як повідомляється на сайті МВС, опівдні 29 липня працівники міліції прийшли на місце незаконного видобутку бурштину у селі Крупове. Там на них напали і побили палицями місцеві жителі. Двоє правоохоронців звернулися в місцеву лікарню з численними саднами голови, тулуба. В одного з них зламана нога.

На допомогу міліцонерам виїхали бійці спецпідрозділів роти міліції громадської безпеки особливого призначення, «Грифона» і Національної гвардії. Спецпризначенців оточили близько сотні місцевих жителів. Один із натовпу сів за кермо автомобіля «Тойота Ленд Крузер» і поїхав на правоохоронців. Міліціонери відкрили стрілянину з пневматичної зброї з гумовими кулями. Позашляховик поїхав назад у натовп на великій швидкості.

До вечора триста агресивно налаштованих осіб заблокували роботу Дубровицького районного військового комісаріату. Вони також перекрили проїжджу частину в центрі Дубровиці, поблизу райдержадміністрації. На розмову вийшли прокурор Микола Федорчук, тимчасовий виконувач обов'язків начальника райвідділу міліції Сергій Дворак. При цьому голова райдержадміністрації Сергій Киркевич підтримував натовп.

Копачі бурштину, частина з яких була в балаклавах, вимагали видати тих працівників міліції, які стріляли в позашляховик. Натовп пішов на правоохоронців, тим прийшли на підмогу бійці спецпідрозділів і Національної гвардії.

Правоохоронці знову відкрили стрілянину гумовими кулями. Четверо з натовпу отримали незначні тілесні ушкодження, їм надали медичну допомогу.

Правоохоронці затримали десять людей, їх доставили у Дубровицький райвідділ міліції. Натовп пішов на звільнення затриманих.

"Щоб звільнити затриманих, на переговори з правоохоронцями в райвідділ прийшов голова РДА Сергій Киркевич разом з організатором, який був причетний до побиття міліціонерів біля села Крупове, в якому постраждалі правоохоронці впізнали свого кривдника. На території райвідділу голова РДА вимагав звільнити правопорушників, погрожуючи тим, що обурені місцеві жителі захоплять приміщення міліції", - сказано в повідомленні.

Надалі працівники міліції затримали двох найбільш активних учасників і організаторів масових заворушень - 25- і 43-річного жителів Дубровиці та села Крупове. Опівночі натовп розійшовся.

Відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків), статті 294 (масові заворушення) і частини 3 статті 296 (хуліганство).

Нагадаємо, у ніч на 11 липня у Рівненській області копачі бурштину напали на пост прикордонників після того, як ті відібрали техніку, що використовувалася на незаконних бурштинових промислах.

На початку липня президент Петро Порошенко наказав навести лад із нелегальним видобутком бурштину, який процвітає у Рівненській, Волинській та Житомирській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram