ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін має намір запровадити 20 магістерських стипендій імені Шептицького

Стипендії присуджуватимуться студентам із західної України, які вивчають східну, і навпаки

Кабмін має намір запровадити 20 магістерських стипендій імені Шептицького
Андрей Шептицкий

Кабінет Міністрів має намір запровадити 20 магістерських іменних стипендій імені колишнього предстоятеля Української греко-католицької церкви митрополита Андрея Шептицького.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду.

"Уряд сьогодні приймає рішення про введення іменних стипендій імені Андрея Шептицького - це буде 20 іменних стипендій", - сказав прем'єр.

Він також зазначив, що стипендії будуть надаватися студентам-магістрам зі сходу України, які вивчають захід країни, і навпаки. За словами Яценюка, стипендія буде річною і сума щомісячної виплати становитиме 2,2 тис. гривень.

Нагадаємо, митрополит Андрей Шептицький, 150-річчя від дня народження якого відзначають в Україні, був духовним лідером УГКЦ з 1901 року до самої смерті в 1944 році. Під час Другої світової війни він допоміг врятувати понад 150 єврейських життів. Ризикуючи власним життям, митрополит переховував євреїв у своїй резиденції і організував притулок в монастирях церкви для більш як ста єврейських дітей, з яких нікого не було видано або втрачено. Шептицький протестував проти кривавої політики Німеччини щодо євреїв. Протягом всього свого життя був відданий ідеї збереження української культурної спадщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram