ГоловнаСуспільствоПодії

В уряді занепокоїлися обмілінням річки Рось

Користувачі соцмереж достукалися до віце-прем'єра.

В уряді занепокоїлися обмілінням річки Рось
Фото: wikimedia.org

28 липня в Басейновому управлінні річки Рось (Біла Церква, Київська обл.) відбудеться засідання міжвідомчої комісії для обговорення можливих варіантів вирішення проблеми забруднення і обміління річки.

Таке рішення, як повідомляється на сайті Кабміну, прийняте на виконання доручення віце-прем'єра Валерія Вощевського. Того, в свою чергу, змусили реагувати повідомлення в соцмережах.

Рось - ріка на Придніпровській височині, в межах Вінницької, Київської та Черкаської областей, права притока Дніпра. Довжина річки 346 км, площа басейну 12 575 км м.

Сьогодні Рось зазнає екологічного лиха. Греблі та водосховища, побудовані упродовж усієї Росі, відчутно збільшили площу випаровування. Водозабори (особливо гігантський водовід на Умань) різко знизили швидкість течії води. Використання населенням фосфатних порошків і відсутність належних очисних споруд призвело до масового поширення в річці синьо-зелених водоростей. Рівень річки впав на 1 м у середній течії. У посушливі періоди рівень води падає до критично низьких значень, не працюють турбіни розташованих на ній електростанцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram