ГоловнаСуспільствоПодії

Київська міліція впіймала банду викрадачів елітних автомобілів

Злочинці виявилися власниками кількох одиниць зброї

Міліція Києва затримала групу чоловіків, які викрали у жительки столиці дорогий позашляховик Land Rover.

"Співробітники столичного карного розшуку точно знали, що саме ця група займається крадіжками автомобілів, бо деякий час відстежували їхню незаконну діяльність. Коли підозрювані, використовуючи спеціальні електронні засоби, викрали автомобіль у мешканки Києва, оперативники вже стежили за ними", - повідомляється на сайті МВС.

Один зі зловмисників, проникнувши в салон чужої іномарки, завів Land Rover і потихеньку поїхав з місця. Його подільники рухалися попереду на інших машинах і тримали з колегою зв'язок по рації.

Викрадений Land Rover викрадачі відігнали у спеціально орендований для зберігання гараж у Київській області.

Викрадачів затримали через кілька днів після викрадення, коли вони прийшли в гараж. Там, крім машини, знайшли пістолет з двома повними магазинами, велику кількість набоїв різного калібру, дві гранати з запалами до них, електронний детонатор, тротилову шашку, електронні пристрої, рукавички, ключ з маркуванням Land Rover.

Підозрювані збиралися продати викрадену дорогу іномарку за кордон і планували, підробивши документи на позашляховик, самостійно відігнати його замовнику.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Затриманим загрожує від 10 до 15 років тюремного ув'язнення з конфіскацією всього майна.

Усіх трьох чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України. Фігуранти перевіряються на причетність до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень. Правоохоронці підозрюють, що на рахунку злочинної групи це не єдиний епізод крадіжки дорогих автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram