ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив запобіжний захід для чотирьох командирів "Беркута" (ОНОВЛЕНО)

Двоє з чотирьох "беркутівців", обвинувачених у розгоні Майдану, далі працюють у міліції.

Суд продовжив запобіжний захід для чотирьох командирів "Беркута" (ОНОВЛЕНО)
"Беркут" на Мадане (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

У Шевченківському районному суді м. Києва проходить попереднє засідання щодо обвинувачення колишніх командирів спецпідрозділу "Беркут": Шеченка, Антонова, Дідюка і Тягнирядна, які звинувачуються у командуванні розгоном Майдану 30 листопада 2013 року. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила адвокат Євгенія Закревська.

Запобіжний захід для обвинувачених не змінили: Дідюк залишився на волі на час слідства під особисті зобов'язання, ще трьом обвинуваченим продовжили домашній арешт.

Шеченка, Антонова, Дідюка і Тягнирядна, за її словами, звинувачують у тому, що 30.11.2013 вони командували операцією з розгону Майдану. "Тобто на місці безпосередньо керували беркутівцями, які зачищали Майдан, били людей, наздоганяли їх по довколишніх вулицях і "додавали" ще", - написала юрист.

Вона також нагадала про те, що Дідюк і Антонов далі працюють у міліції.

Крім того, як зазначає адвокат, суддя Мєлєшак, яка розглядає справи чотирьох "беркутівців", була головою Шевченківського райсуду на початку 2014 року, тоді, коли судді ухвалювали рішення про арешт учасників Майдану і "Автомайдану".

Наступне засідання у справі командирів "беркута" призначено на 17 серпня, 8:30.

Як повідомлялося, у процесі над "беркутівцями" Аброськіним і Зінченком почався допит потерпілих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram