ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники спростували інформацію про обстріл громадян РФ на КПП у Луганській області

У ДПСУ провели службове розслідування інциденту на російсько-українському кордоні

Прикордонники спростували інформацію про обстріл громадян РФ на КПП у Луганській області
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба України спростовує інформацію про обстріл громадян Російської Федерації на контрольно-пропускному пункті в Ростовській області.

Про це повідомляє офіційний сайт Держприкордонслужби.

"У російських ЗМІ активно поширюється інформація, про те, що на ділянці відділу прикордонної служби "Красна Талівка" з території України з автоматичної зброї нібито були обстріляні двоє громадян РФ, що знаходяться поблизу державного кордону на території Росії, в результаті чого один з них отримав вогнепальне поранення грудної клітки. Держприкордонслужба офіційно заявляє, що ця інформація повністю не відповідає дійсності і має виключно провокаційний характер", - йдеться в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що законодавство України забороняє прикордонникам відкривати вогонь у бік території суміжної країни.

Проте адміністрація ДПСУ ініціювала службове розслідування, в ході якого перевірили всі прикордонні наряди, які несли службу на вказаному напрямку. В результаті було встановлено, що всі боєприпаси у військовослужбовців в наявності, а зброя не має ознак застосування.

"Поряд з цим зазначаємо, що на цьому напрямку неодноразово спостерігалися диверсійні групи, які намагалися незаконно перетнути кордон з Росії в Україну. В результаті застосування ними зброї загинули і отримали поранення військовослужбовці Луганського прикордонного загону. Також нагадуємо, що 25 липня в Донецькій області прикордонники затримали вантажівку з боєприпасами, яку супроводжував майор збройних сил РФ", - наголошується в повідомленні.

У ДПСУ припускають, що недостовірну інформацію про обстріл було поширено з метою відвернути увагу громадськості від участі ЗС РФ у конфлікті на сході України після інциденту із затриманням російського військовослужбовця.

Нагадаємо, в ФСБ РФ заявили, що український прикордонник обстріляв громадян РФ, які хотіли сфотографуватися на тлі КПП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram