ГоловнаСуспільствоЖиття

Дівчина 7 місяців бореться з лейкозом, потрібна допомога на лікування за кордоном

22-річній Христині Жепко можуть зробити операцію в Білорусі

Дівчина 7 місяців бореться з лейкозом, потрібна допомога на лікування за кордоном

Киянка Христина Жепко потребує допомоги на проведення термінової операції з пересадки кісткового мозку. Про це LB.ua повідомили друзі Христини.

Онкозахворювання у 22-річної дівчини виявили у грудні минулого року. Хворобу діагностували на ранній стадії, відразу почали лікування хіміотерапією. І ось уже 7 місяців Жепко з допомогою друзів і незнайомих благодійників бореться за своє життя.

«Ми вже майже закінчили лікування, але стався рецидив. Лікарі в Україні нам вже допомогти не можуть, потрібна пересадка кісткового мозку, яку вони не роблять. Оскільки терміни на операцію у нас невеликі, усього кілька тижнів, розраховувати на операцію в Європі ми не можемо», - повідомили друзі Христини на сторінці у фейсбуці, створеній для допомоги дівчині.

Найближчий і найдоступніший варіант для проведення операції Христині - Республіка Білорусь. Курс лікування складається, знову-таки, з кількох етапів хіміотерапії та пересадки кісткового мозку.

Телевізійний сюжет про Христину Жепко

«Один курс хімії коштує близько $7 тис, всього їх треба буде пройти 2-3. Пересадка кісткового мозку від нерідного донора коштує $115 тис.

Між Україною та Білоруссю є угода про оплату пересадки кісткового мозку. Ми вже подали документи в Міністерство охорони здоров'я, але тільки через місяць засідатиме комісія, яка вирішить: виплачувати нам матеріальну допомогу чи ні. Якщо відповідь буде позитивною, гроші ми отримаємо не відразу, а тільки коли вони з'являться в міністерстві. Зараз грошей у них немає, і черга у 40 людей перед нами», - написали друзі дівчини.

Жепко уже в Мінську, і поки вона проходить курси хіміотерапії, фахівці шукають донора для необхідної пересадки кісткового мозку. Друзі та волонтери допомагають Христині зібрати необхідну суму за допомогою краудфандингу, благодійних аукціонів та інших заходів.

«Ми дуже сподіваємося на міністерство, але ще більше сподіваємося на себе. Ми завжди раді будь-якій допомозі, готові спілкуватися з усіма фондами, відкриті для спілкування з пресою і раді будь-яким контактам, які зможуть нам допомогти», - написали вони на сторінці у фейсбуці.

Група допомоги у фейсбуці: https://www.facebook.com/savekristina

Для тих, хто хоче і може допомогти:

Реквізити мами Христини (Жепко Ірина Василівна):

5168 7556 0610 3030 картка ПриватБанк

4149 4978 2046 7977 номер картки доларової

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram