ГоловнаСуспільствоПодії

Киянину видали в банку 45 тис. гривень міченими купюрами

Гроші могли потрапити в столицю з Донбасу

Киянину видали в банку 45 тис. гривень міченими купюрами

Киянин зняв з депозиту в банку 100 тисяч гривень. Однак 45 тис. виявилися міченими.

Як повідомляється на сайті МВС, 20 липня в Оболонське райуправління міліції Києва звернувся місцевий житель. Він розповів, що гроші (купюри номіналом 100 гривень) у нього відмовилися прийняти у держбанку. Ці гроші він раніше зняв з депозиту у комерційному банку.

"Загальна сума коштів становить 100 тисяч гривень. Зіпсованими виявилися 45% від вказаної суми - на купюрах є непомітні для неозброєного ока вкраплення люмінесцентної фарби. Гроші знаходяться на зберіганні в міліції. За цим фактом кримінальне провадження поки не відкривалося, оскільки рішення цього інциденту - прерогатива Національного Банку України", - сказано в повідомленні.

У разі, якщо між банківськими установами не вирішиться проблема, відомості про подію внесуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Якщо під час експертизи виявиться, що гроші фальшиві, розпочнеться кримінальне провадження за ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

Нагадаємо, українські банки, не встигаючи вивезти із зони АТО гроші, вдавалися до нанесення на банкноти спеціальної фарби. Мічені банкноти також використовуються правоохоронцями для боротьби з хабарництвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram