ГоловнаСуспільствоВійна

ЗМІ опублікували фото російської військової бази біля кордонів України

Полігон можна знайти на знімках Google Maps, тоді як «Яндекс-карти» замазали цю ділянку.

У мережі з'явилися фотографії військового полігону "Кузьмінський" у Ростовській області, де дислоковано кілька десятків російських танків Т-90 і Т-72.

Фото: ТСН

Також на полігоні зберігають системи залпового вогню "Торнадо", самохідні артилерійські установки "Гвоздика" й іншу російську військову техніку, повідомляє ТСН.

"Ми бачили танковий підрозділ. Присутній там артилерійський підрозділ складається із САУ, реактивних систем залпового вогню. Я так розумію, вони перебувають у режимі бойового злагодження. Відпрацьовують якісь оборонні або наступальні дії", - розповів військовий експерт Костянтин Машовець.

Фото: ТСН

Варто зазначити, що ближче ніж на два кілометри до військового полігону підійти не можна. Оскільки по периметру розставлено озброєних військових.

Фото: ТСН

Генерал зовнішньої розвідки Микола Маломуж не виключає, що на цьому полігоні могли бути й установки, з яких збили малайзійський Boeing у Торезі.

Розвідник зазначив, що полігон можна знайти на знімках Google Maps, тоді як російський ресурс «Яндекс-карти» замазав цю ділянку.

Маломуж додав, що раніше Росія не мала потужних полігонів біля кордонів з Україною, але у квітні 2015 року країна-агресор змушена була визнати наявність полігону поблизу Ростова-на-Дону після того, як на території вибухнула самохідна артилерійська установка з повним боєкомплектом на борту.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що російські селяни, які живуть біля кордону з Україною, розповідають про наплив військових із далеких регіонів РФ, через які зростає злочинність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram