ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області на кордоні з Донбасом зникли українські телеканали

У СБУ кажуть, що розв'язати проблему може потужний ретранслятор.

У Запорізькій області на кордоні з Донбасом зникли українські телеканали
Фото: newsfiber.com

У Розівському районі Запорізької області, що межує з Донецькою областю, з технічних причин телеглядач позбавлений можливості дивитися аналогові українські канали.

За даними Запорізького обласного управління СБУ, зараз у районі телеприймачі ловлять сигнал тільки російських мовників, що надходить з тимчасово окупованої території, повідомляє "Радіо Свобода".

Як пояснили представники СБУ, така ситуація зумовлена відсутністю потужних ретрансляторів у районах, наближених до зони проведення АТО, які могли б перекрити сигнали донецької телевежі.

"У нас 12 російських каналів приймає Розівка і жодного українського. Технічно ми побороти цю ситуацію намагаємося, проте на сьогоднішній день не виходить. Ми цю проблему висвітлили в Київ. Питання вирішуємо з Нацрадою. Мова не тільки про Розівський район, а й про Маріупольський напрямок, Волноваський, Гранітне. Справа в тому, що донецька телевежа будувалася відносно недавно, і вона технічно набагато могутніша від запорізької та дніпропетровської. Зараз робляться спроби вирішити це питання. Потрібен потужний ретранслятор. Питання технічне", - заявили в УСБУ.

На окупованій частині Донбасу мовлення українських каналів немає від літа 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram