ГоловнаСуспільствоПодії

Москаль: контрабанда цигарок зав'язана на Львівську тютюнову фабрику

Губернатор виставив пости силовиків на всіх чотирьох перевалах, що ведуть в область.

Москаль: контрабанда цигарок зав'язана на Львівську тютюнову фабрику
Фото: io.ua

Основним постачальником цигарок для контрабанди є Львівська тютюнова фабрика, заявив голова Закарпатської області Геннадій Москаль.

Як повідомляє його сайт, для посилення боротьби з контрабандою через зелений кордон уздовж Закарпаття на всіх чотирьох перевалах, що ведуть в область, виставлено пости зі співробітників митниці, прикордонної служби, МВС, СБУ та фіскальної служби.

Пости не допускатимуть завезення на Закарпатті великогуртових партій цигарок (зокрема без акцизних марок) і контрафактних спиртних напоїв, а із Закарпаття - вивезення лісу-кругляка.

"Паралельно тривають обшуки на нелегальних гуртових складах, де скуповували партії цигарок для подальшої контрабанди. Результати обшуків узагальнюються і будуть повідомлені додатково, проте вже можна сказати, що основним постачальником цигарок, які потім нелегально переправляли за кордон, була Львівська тютюнова фабрика", - сказано в повідомленні.

Частина вилучених цигарок - білоруські, і це вказує на той факт, що в Чернігівській області на кордоні з Білоруссю є "вікна" для контрабандистів.

Нагадаємо, 17 липня в с. Макареве Мукачівського району закарпатські правоохоронці виявили найбільшу з початку року партію контрабандних цигарок. Вартість вилученого вантажу - близько 1,5 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram