ГоловнаСуспільствоВійна

Росія офіційно відмовилася від своїх солдатів, узятих у полон на Донбасі

Александрова і Єрофєєва не визнали в Міноборони РФ.

Росія офіційно відмовилася від своїх солдатів, узятих у полон на Донбасі

Міністерство оборони Росії офіційно відмовилося від Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, взятих у полон на Донбасі в травні 2015 року.

Це випливає з відповіді відомства на запит члена Ради з прав людини при президенті РФ і директора проекту "Громадянин і армія" Сергія Кривенка. Скан документа опублікував у вівторок, 21 липня, російський інтернет-портал "Газета.ру".

У листі, зокрема, вказано, що затримані в Україні Александров і Єрофєєв дійсно "раніше проходили військову службу за контрактом" у російській армії. Але, вказано далі в документі, "події, пов'язані з їхнім виїздом із Російської Федерації та перебуванням на території України, відбулися після звільнення з військової служби і не пов'язані з її проходженням". Лист підписав начальник управління обліку військовослужбовців Сергій Боцвін.

Фото: http://www.gazeta.ru

По суті, це стало першим офіційним підтвердженням статусу росіян. Їх затримали українські військові поблизу міста Щастя Луганської області 16 травня. На допиті обидва заявили, що служать у третій бригаді спецпризначення ГРУ, яка базується в Тольятті. Як зазначає видання, посилаючись на адвокатів росіян, раніше Міноборони не відповіло на жоден запит української сторони, що стосується статусу Александрова і Єрофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram