ГоловнаСуспільствоВійна

У Росії затримали бійця танкового батальйону ЛНР з вибухівкою

Чоловік брав участь у бойових діях на Донбасі

У Росії затримали бійця танкового батальйону ЛНР з вибухівкою
Фото: lugansk-online.info

У місті Гатчина Ленінградської області Росії затримали інструктора-мінера танкового батальйону "Август" з терористичної організації "Луганська народна республіка".

Про це повідомляє сайт 47news.ru.

"Боєць танкового батальйону "Август" ЛНР Олексій Степан затриманий під Гатчиною за тротил. Терористичної загрози поки немає, хоча наші звідти повертаються десятками", - пише видання.

Бойовика, як повідомляється, затримали ще 16 липня. З'ясувалося, що він брав участь у бойових діях на Донбасі на боці сепаратистів ЛНР, де командував взводом мінерів. За попередніми даними, раніше він також брав участь у бойових сутичках на Кавказі.

"Оперативники Центру "Е" знайшли у нього в машині 200 грам тротилу, осколкову гранату і пістолет. Затримали його біля входу в обласну Дружносельську психіатричну лікарню", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що Степана затримували і раніше - наприкінці червня 2015 року. Тоді під час затримання у нього на орендованій квартирі знайшли пістолет, патрони (в тому числі і до автомата Калашникова), 10 професійних детонаторів і 1,5 кілограма вибухівки C-4. Тоді поліція порушила справу про незаконне зберігання зброї та боєприпасів, однак суд не обмежував його свободу.

Нагадаємо, раніше біля Попасної Луганської області військові затримали громадянина Росії, який воював на боці терористів "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram