ГоловнаСуспільствоЖиття

300 бійців МВС охоронятимуть вибори в Чернігові

Спецназ візьме під охорону 83 виборчі дільниці та штаби кандидатів

300 бійців МВС охоронятимуть вибори в Чернігові
Фото: Надано Олександром Федоренко

Охороняти правопорядок на виборах у Чернігові будуть близько 300 бійців Національної гвардії і спецпідрозділів Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

Повідомляється, що правоохоронці підуть у посиленому режимі патрулювати територію міста. Крім того, вони візьмуть під охорону 83 виборчі дільниці та штаби кандидатів у народні депутати.

"З 20 липня 2015 року в Чернігові працюватиме спеціальна група центрального апарату МВС. Завдання групи - не допустити порушень громадського порядку та законності під час виборів народних депутатів в окрузі №205 Чернігова. До складу групи входять працівники департаментів карного розшуку та громадської безпеки МВС, а також близько 300 військовослужбовців Нацгвардії і співробітників батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення "Чернігів" та "Кіровоград". Керівник групи - радник міністра внутрішніх справ і член колегії МВС Іван Стойко", - йдеться в повідомленні.

У міліції нагадали, що підкуп виборців, відповідно до чинного законодавства є правопорушенням, і такі факти жорстко припинятимуться, незалежно від партійної приналежності їхніх організаторів.

Нагадаємо, довибори у Чернігові проведуть 26 липня. Вони відбудуться, оскільки переміг у цьому окрузі на парламентських виборах 2014 року кандидат від Блоку Петра Порошенка Валерій Паска, а в березні 2015 року його призначили чернігівським губернатором, відповідно, він мусив скласти свій депутатський мандат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram