ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомі знесли депутатські приймальні біля входу на скандальне будівництво у Києві

Намети-приймальні блокували в'їзд для важкої техніки

У ніч з 19 на 20 липня група невідомих порізала ножами і поламала мобільні депутатські приймальні, що перегороджували в'їзд на будівельний майданчик компанії "Укрбуд" у столичному мікрорайоні Микільська Слобідка.

Як повідомив у фейсбуці народний депутат Борислав Береза, "озброєні ножами тітушки вночі напали на депутатські намети-приймальні і спробували їх знести".

"Сьогодні весь Київ, вся країна дізналися ціну слова Віталія Кличка. Днями столичний мер пообіцяв зупинити скандальне будівництво на Микільській Слобідці. Але у день свого народження розпорядився знести депутатські приймальні, що блокували в'їзд на скандальну забудову для важкої техніки. Не здивуюся, якщо бульдозери та екскаватори пройшли просто по наметах", - написав він.

Фото: facebook.com/borislav.bereza

Представники міжфракційного депутатського об'єднання "Кияни" мають намір перенести намети під стіни КМДА і продовжити боротьбу проти всіх незаконних забудов у столиці, пише "Інтерфакс-Україна".

Як раніше зазначали ЗМІ, на Микільській Слобідці (вул.Микільсько-Слобідська, 1), група парламентарів-киян встановила свої громадські приймальні на в'їзді на будмайданчик для перешкоджання зведенню цього об'єкта. Як стверджують активісти, будівництво житлового комплексу ведеться всупереч нормам водного та земельного кодексів в межах прибережної захисної смуги на березі Дніпра. Крім того, будівництво завдає шкоди Патріаршому Собору Святого Воскресіння, фасадна частина якого дала тріщину.

Протистояння із забудовником триває вже понад півроку. Біля скандальної забудови періодично виникають сутички місцевих жителів з охороною об'єкта. 2 квітня, після чергової спроби мітингувальників повалити будівельний паркан охорона будівництва застосувала зброю, внаслідок чого постраждало кілька людей, в тому числі міліціонер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram