ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики погрожують знищити Авдіївку, - генерал-майор Таран

Керівник СЦКК просить ОБСЄ вжити заходів

Бойовики погрожують знищити Авдіївку, - генерал-майор Таран
Фото: Александр Ратушняк

Бойовики самопроголошеної "ДНР" погрожують знищити Авдіївку разом з її коксохімзаводом, якщо українська армія буде по них стріляти.

Про це повідомив керівник Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) на Донбасі Андрій Таран, передає сайт "Новини Донбасу".

Він також повідомив, що СЦКК звернувся до представників місії ОБСЄ з проханням вжити всіх заходів для зупинки подальшої ескалації конфлікту. За словами Тарана, таке рішення було ухвалено у зв'язку з обстрілом Донецька і околиць міста в ніч на 19 липня.

"Саме тому вчора пролунала заява з метою зупинити подальшу ескалацію конфлікту і планомірне знищення як населеного пункту Авдіївка, так і коксохімзаводу. Більш того, після цієї провокації мені генерал Романчук - колега мій з російського боку - сказав: "Андрію Васильовичу, доводжу дослівно те, що було сказано з Донецька: якщо по Донецьку буде випущено ще один снаряд, ми зітремо із землі Авдіївку разом з її коксохімзаводом". Що робити в такій ситуації? Саме тому я був змушений звернутися до ОБСЄ з проханням негайно вжити всіх заходів для зупинки подальшої ескалації конфлікту", - сказав Таран.

Нагадаємо, підрозділи ЗСУ, задіяні в АТО, на даний момент не отримували наказу на відведення від лінії зіткнення озброєння калібром менш як 100 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram