ГоловнаСуспільствоВійна

Бородай заявив, що не відчуває провини за авіакатастрофу рейсу MH17

Колишній ватажок ДНР упевнений, що Росія не видасть його трибуналу

Бородай заявив, що не відчуває провини за авіакатастрофу рейсу MH17
Фото: EPA/UPG

Колишній ватажок бойовиків ДНР Олександр Бородай заявив, що не відчуває провини за авіакатастрофу рейсу MH17, яка сталася 17 липня 2014 року в той час, коли він очолював терористів.

"Я не відчуваю себе винним. Не кажу, що ні в чому не винен в житті, безгрішний і в мене німб навколо голови, але принаймні в цій історії з Boeing я не відчуваю за собою ані найменшої провини. І за своїми товаришами" , - сказав він в інтерв'ю "Газете.ру".

Бородай також висловив упевненість, що Росія не видасть його міжнародному трибуналу.

"Моя совість і совість моїх товаришів в цьому відношенні чиста, залишається тільки чекати результатів. Ставлюся до цієї ситуації дуже спокійно. Оскільки залишаюся абсолютно впевнений в тому, що Донецька народна республіка до неї ніякого відношення не має. Я не цікавлюся цією проблематикою, і мені не дуже цікаво відповідати на всі ці питання, тому що вони для мене залишилися в тому вузькому проміжку часу в липні. Тоді я займався цією проблемою, намагався надати максимальну допомогу розслідуванню. Коли приїхали представники малайзійців, я їм передав усе, що у нас було, починаючи від "чорних ящиків", закінчуючи тілами загиблих. Все, після цього ця проблема перестала мене торкатися. Тому ставлюся байдуже", - додав колишній ватажок бойовиків.

Нагадаємо, що Бородай був "прем'єр-міністром" ДНР, але в серпні він пішов у відставку і виїхав з України до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram