ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко, Меркель, Олланд і Путін провели телефонну розмову

Лідери "четвірки" обговорили ситуацію на Донбасі.

Порошенко, Меркель, Олланд і Путін провели телефонну розмову
Фото: http://president.gov.ua

Увечері в п'ятницю президент Петро Порошенко провів телефонну розмову в нормандському форматі - з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним, - під час якої висловив стурбованість продовженням ескалації на Донбасі.

"Петро Порошенко підкреслив, що Україна, на відміну від іншої сторони, виконує Мінські домовленості. Глава української держави наголосив на необхідності безумовного і негайного звільнення всіх заручників, у тому числі громадян України, яких незаконно утримують на території Росії, в тому числі Олега Сенцова та Надії Савченко", - повідомляє позицію Порошенка його прес-служба.

Водночас на сайті Кремля йдеться, що Путін знову вимагає від Порошенка прямого діалог із сепаратистами, у тому числі в рамках контактної групи, найближче засідання якої відбудеться 21 липня в Мінську.

"Особливу увагу було приділено питанням проведення конституційної реформи в Україні та організації місцевих виборів на Донбасі, а також соціально-економічному відновленню Донецької та Луганської областей, серйозною перешкодою якому, як зазначив президент Росії, є фактична блокада цих регіонів", - йдеться в повідомленні прес-служби президента Росії.

Сайт Порошенка стверджує, що Меркель і Олланд підтримали децентралізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram