ГоловнаСуспільствоВійна

Сепаратисти влаштували "полювання" на транспорт постачання українських військових, - ІС

Бойовики на Донбасі обладнують вогневі позиції для артилерії

Сепаратисти влаштували "полювання" на транспорт постачання українських військових, - ІС
Фото: zik.ua

Бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських військовослужбовців та населені пункти. При цьому вони намагаються робити це в нічний і вечірній час, коли патрулі моніторингової місії ОБСЄ фактично не здійснюються.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Фейсбуку.

Одночасно з боку бойовиків спостерігається ескалація диверсійно-терористичної діяльності в тилах сил АТО.

"За останню добу зафіксовано виконання бойових завдань в тилах українських військ відразу декількома ДРГ противника (основна частина - підрозділи спецпризначення ГРУ ГШ ЗС РФ). Зокрема, ДРГ бойовиків активно мінують місцевість, "полюють" на одиночних військовослужбовців, а також на транспорт постачання, пересуваються без бойової охорони", - повідомив Тимчук.

Також зафіксовано перекидання військової техніки сепаратистів на Донецькому напрямку. Так, у район Донецького аеропорту перекинуто 6 танків і 4 ББМ (3 БМП-2 і 1 МТ-ЛБ). Також відразу на декількох ділянках бойовики проводять перекидання і перегрупування артилерії.

"Через Сніжне у напрямку Шахтарськ - Іловайськ перекинуто 5 одиниць 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" (в колоні також 1 БМП-1, 2 МТ-ЛБ і 4 вантажівки). На схід Пантелеймонівки (трикутник Пантелеймонівка - Корсунь - Шевченко) зафіксовано появу 6 -гарматної батареї 122-мм гармат Д-30, а також пункту управління вогнем. У Горлівку перекинуто батарею 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град". У район Перевальська та Фрунзе (Бахмутская траса) бойовиками перекинуто артилерійські вогневі підрозділи - 3 одиниці 152-мм САУ 2С3 "Акація" та 3 установки 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град", - йдеться в повідомленні.

У районі Докучаєвська і Стила бойовики обладнують вогневі позиції для артилерії. За інформацією ІС, на даний момент самі артпідрозділи перебувають східніше від лінії Моспине - Комсомольське (1 артгрупа 3-батарейного масштабу - 5 САУ 122-мм або 152-мм, 8 гармат ствольної артилерії Д-30 і 8 установок РСЗВ БМ-21 "Град").

Нагадаємо, раніше штаб АТО повідомляв про відносне затишшя в зоні бойових дій. Бойовики в основному вели "турбуючий" вогонь зі стрілецької зброї на Донецькому напрямку. У штабі пов'язують такі їхні дії з отриманням чергового так званого "гумконвою" МНС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram