ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ведуть "турбуючий" вогонь на Донецькому напрямку, - штаб

Новотошківське знову обстріляли з артилерії

Бойовики ведуть "турбуючий" вогонь на Донецькому напрямку, - штаб
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається стабільною.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку.

Протягом дня бойовики ведуть "турбуючий" вогонь зі стрілецької зброї по позиціях українських військових в районі Щастя, Широкиного і в напрямку Донецького аеропорту. У Мар'їнці протягом дня по позиціях наших бійців працював снайпер. З 16:25 під обстріл 122-міліметрової артилерії потрапили позиції сил АТО в районі Новотошківського.

У штабі АТО зазначають, що таке відносне затишшя не дає підстав вважати, що сепаратисти готові до дотримання умов перемир'я. У прес-центрі пов'язують такі дії бойовиків з доставкою на Донбас чергового так званого "гумконвою" МНС РФ.

"Сьогодні на територію Донбасу увірвався черговий "гумконвой". Російські брехливо-пропагандистські ЗМІ повідомляють, що в ньому продукти харчування та медикаменти. Зі свого боку нагадаємо про наслідки надходження таких "подачок" бойовикам від Росії. Зокрема, бойова активність бандформувань і кількість обстрілів позицій захисників України зростає. У рази більше використання великокаліберної зброї по мирних населених пунктах. Такі негуманітарні наслідки "гуманітарного конвою", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, вчора бойовики підтягнули на вогневі позиції великокаліберну артилерію, заборонену мінському угодами. "Ймовірно, терористи чекають, коли призначений для артилерії "гуманітарний" вантаж надійде до лінії розмежування", - зазначають у штабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram