ГоловнаСуспільствоВійна

У ДНР розігнали "міноборони"

Є інформація, що Сурков приїхав змістити Захарченка

У ДНР розігнали "міноборони"
Архив
Фото: EPA/UPG

У ДНР ліквідували "міністерство оборони" і "республіканську гвардію".

Цю інформацію на форумі "Глобальна авантюра" у вівторок підтвердив екс-начальник розвідки ДНР Сергій Петровський (Похмурий).

"Самі для себе проаналізуйте події двох останніх тижнів і зробіть висновки. Отже, два замахи за сьогодні (14 липня у Донецьку підірвали автомобіль секретаря глави ДНР Олени Філіпової, також поранено Юрія Сивоконенка, одного з ідеологів ДНР, а також одного з кандидатів на пост глави ДНР, нині - депутата Народної Ради ДНР, голову спілки ветеранів Донецька "Беркут", - ред.), скасування міністерства оборони ДНР, заміна практично ВСЬОГО командування Корпусу (Народної міліції, - ред), Республіканську гвардію переводять у Корпус (Народної міліції, - ред), сьогоднішній арешт у Ростові заступника міністра податків і зборів Михайлова... І, запевняю вас, все тільки ПОЧИНАЄТЬСЯ", - написав Петровський.

На уточнювальне питання, чи правильно його зрозуміли, що "міністерство оборони ДНР" розформовано, Петровський відповів: "Правильно, залишився тільки Корпус НМ (Народної міліції, - ред.)".

За даними московського військового експерта, прихильника сепаратистів Бориса Рожина, після замахів у Донецьку видали накази на арешт кількох силовиків з військового керівництва республіки й оточили розвідувальний відділ "республіканської гвардії" (щоправда, згодом оточення зняли). Замах на Філліпова, за даними Рожина, пов'язаний із внутрішніми розбірками.

У вівторок донецьке видання 62.ua повідомило, що 14 липня у другій половині дня Донецьк мав відвідати помічник президента РФ Владислав Сурков. Повідомляється, що візит Суркова пов'язаний із наміром Росії змістити ватажка ДНР Олександра Захарченка. Раніше у місті з'явилися чутки, що Захарченка може замінити Олександр Ходаковський, Денис Пушілін або Ігор Безлер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram