ГоловнаСуспільствоПодії

Голова СБУ: збройні розбірки дискредитують патріотів

"Правому сектору" заборонили ходити по вулицях зі зброєю.

Голова СБУ: збройні розбірки дискредитують патріотів
Фото: LB.ua

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що на вулицях мирних міст не повинно бути людей зі зброєю.

Про це він заявив на зустрічі з іноземними послами, на якій він разом з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним та заступником голови Адміністрації президента Андрієм Тарановим розповів дипломатам про ситуацію в Мукачевому.

"Нікому не дозволено з вогнепальною зброєю пересуватися мирними містами України, відкривати вогонь і потім виправдовуватися тим, що вони ведуть війну з мафією. Бандити, які вчинили кримінальні злочини, не мають права ховатися за спинами українських патріотів, які брали участь у конфлікті на Донбасі, в Революції гідності", - цитує голову СБУ прес-служба АПУ.

"Збройні розбірки, незалежно від того, хто в них бере участь, дискредитують справжніх патріотів України, що в умовах зовнішньої агресії є вкрай неприпустимим", - додав Грицак.

Він поінформував послів, що вже затримано чотирьох бійців "Правого сектору", які брали участь у подіях в Мукачевому, порушено три кримінальні справи, в рамках яких проведені 40 обшуків.

Нагадаємо, що в суботу вдень у Мукачевому сталася перестрілка за участю бійців "Правого сектору", міліції та охорони нардепа Михайла Ланя. В результаті загинули троє людей (двоє з "Правого сектору" і один цивільний), поранені ще четверо цивільних, шість правоохоронців і четверо "правосеків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram