ГоловнаСуспільствоПодії

Словаччина посилила охорону кордону після подій у Мукачевому

Поліція Словаччини стежить за ситуацією на кордоні

Словаччина посилила охорону кордону після подій у Мукачевому
Фото: mukachevo.net

Словаччина збільшила кількість патрулів і спорядження для поліцейських і прикордонників після стрілянини в Мукачевому.

Про це повідомив представник міністерства закордонних справ Словаччини Петер Стано, передає "Німецька хвиля".

"Оскільки Мукачеве розташоване лише за кілька десятків кілометрів від словацького кордону, поліція Словаччини відразу після інциденту, того самого дня, вжила необхідних заходів безпеки. Вони включають, зокрема, збільшення кількості патрулів, більше спорядження для поліції та прикордонників, а також інші заходи, спрямовані на гарантування безпеки громадян Словаччини та захист словацько-українського кордону", - зазначив представник міністерства.

Крім того, поліція Словаччини стежить за ситуацією біля ділянки кордону, де стався інцидент, і залучена до постійного обміну інформацією з українською стороною. За словами Стано, у разі необхідності поліція і прикордонники вживатимуть подальші заходи.

Водночас представник словацького МЗС підкреслив, що інцидент в Мукачевому не повинен вплинути на введення візового режиму з Україною. За його словами, це окремий процес, в якому ЄС заявив про плани щодо введення безвізового режиму, коли Україна відповідатиме необхідним технічним і законодавчим критеріям.

Нагадаємо, в суботу, 11 липня, в місті Мукачеве відбулася перестрілка за участю бійців "Правого сектору", міліції та охорони нардепа Михайла Ланя. В результаті загинули 3 людини (дві з "Правого сектору" і один цивільний), поранені ще чотири цивільних, шість правоохоронців і четверо бійців ПС.

Через ситуацію в Мукачевому Угорщина посилила охорону свого кордону з Україною і зменшила пропуск українців на свою територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram