ГоловнаСуспільствоПодії

Балога: бійці "Правого сектору" у Мукачевому готові здатися, якщо скаже Ярош

За словами депутата, щоб не було кровопролиття, потрібне політичне рішення

Балога: бійці "Правого сектору" у Мукачевому готові здатися, якщо скаже Ярош
Виктор Балога
Фото: Макс Левін

Нардеп Віктор Балога заявив, що заблоковані неподалік від Мукачевого бійці "Правого сектору" готові скласти зброю, але чекають рішення лідера організації Дмитра Яроша.

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбук".

Вони також "вимагають гарантій, що їх відправлять відразу на Київ в СБУ", додав Балога.

"Довів їх вимоги до керівництва держави. Щоб не було кровопролиття, зараз потрібно тільки одне рішення. Політичне", - зазначив депутат, якого представники заблокованої групи озброєних осіб "запросили бути переговірником".

Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що "ситуацію в Мукачевому стабілізовано і вона перебуває під контролем".

Раніше лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош вказав, що "зараз найголовніше - стабілізувати ситуацію і не допустити подальшого кровопролиття", а "для цього необхідно негайно затримати бандитів і міліцейські чини, які віддали наказ стріляти на ураження".

У Закарпатській області триває спецоперація "з блокування, роззброєння та затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об'єкт в Мукачевому". "Зараз угруповання в оточенні, бандитам запропоновано здатися", - йдеться в повідомленні МВС. На місце подій вирушили підрозділи Національної гвардії, додають у відомстві.

Удень 11 липня в Мукачевому сталася перестрілка. Конфлікт виник між "Правим сектором" і людьми з оточення нардепа Михайла Ланя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram