ГоловнаСуспільствоЖиття

Патріарх Кіріл нагородив екс-міністра Клименка, який перебуває в розшуку

Глава РПЦ зустрівся з колишнім головним податківцем України

Глава Російської православної церкви патріарх Кіріл 10 липня нагородив грамотою екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, який перебуває в розшуку.

Про це повідомив у фейсбуку прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"Екс-головний податківець Клименко. Валаам, 10 липня. Орден Зюганову. Орден Кисельову. Орден Лаврову... Хто наступний? Аксьонов, "глави народних республік"? Може, сам Янукович?" - написав архієпископ, додавши до запису спільну фотографію Клименка і патріарха Кіріла.

Фото: facebook.com/yevstr

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура підозрює Клименка у завдаванні збитків бюджету України на суму понад 6 млрд грн.

Встановлено, що Клименко організував в Одеській, Київській, Донецькій та Харківській областях так звані "програмні" підприємства, метою яких було надання послуг з розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю. Принцип роботи цієї схеми полягав в ухиленні та мінімізації сплати податків та зборів до держбюджету шляхом реального зменшення ваги вантажу з підробкою супровідних документів на вантаж, заниженні його вартості.

Крім того, його підозрюють в організації схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки. Принцип роботи цієї схеми полягав у наданні підприємствам можливості користуватися послугами структур з переведення в готівку, які були підконтрольні Клименкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram