ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура висунула нові підозри ватажкові "Оплоту" Жиліну

Жиліна підозрюють у викраденні громадян, грабежі і погрозі вбивством

Генпрокуратура висунула нові підозри ватажкові "Оплоту" Жиліну
Фото: hromadske.tv

Генеральна прокуратура повідомила про підозру лідерові харківської організації "Оплот" Євгену Жиліну в викраденні громадян, грабежі, погрозі вбивством та хуліганстві під час Революції Гідності.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

Також ГПУ направила в суд обвинувальний акт стосовно трьох учасників "Оплоту".

"В Оболонський райсуд Києва направлено обвинувальний висновок щодо трьох осіб, підозрюваних у скоєнні 21 січня 2014 року в районі станції метро "Петрівка" з групою осіб з числа бійців "Оплоту" грабежу, викрадення людини, а також у погрозі вбивством, тобто злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 186 і ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Також щодо двох підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Разом з тим, одному з підозрюваних змінено запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Нагадаємо, раніше прокуратура Харківської області висунула Жиліну підозру у відмиванні грошей через фіктивні фірми, а СБУ - у фінансуванні тероризму.

"Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Голова МВС Арсен Аваков говорив, що "Оплот" під час Євромайдану займався викраденням і тортурами активістів. Активісти цієї організації, за його словами, також відповідальні за масовий підпал автомобілів у Києві.

Один з лідерів "Оплоту" Олександр Захарченко сьогодні очолює самопроголошену "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram