ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві демонтували 15 нелегальних заправок і 4 тис. МАФів, - Кличко

Мер столиці відзвітував за перший рік роботи на посаді

У Києві демонтували 15 нелегальних заправок і 4 тис. МАФів, - Кличко
Фото: Макс Левин

Влада Києва уже демонтувала 15 нелегальних газових заправних станцій і має намір продовжувати роботу в цьому напрямку.

Про це повідомляє офіційний сайт КМДА.

"Ще два роки тому незаконні газові заправки "кришувалися" київськими чиновниками і щодня ставили під загрозу життя киян. Наша команда почала зносити ці небезпечні об'єкти. Сьогодні прибрали з вулиць міста 15 нелегальних газових комплексів. І, повірте, це тільки початок", - заявив мер Києва Віталій Кличко під час звіту за рік діяльності на посту.

Він також зазначив, що зовнішній вигляд Києва спотворює стихійна торгівля і незаконні МАФи. Водночас столична влада системно і послідовно очищає місто від нелегальних кіосків, незважаючи на шалений опір "МАФовиків".

"Ми вже прибрали 4 тис. МАФів і далі це робимо. У цій боротьбі ми стикаємося з жорстким опором криміналітету, який блокує роботу, загрожує співробітникам комунальних служб. Не так давно спалили евакуатор нашого підрядника. Але нас це не зупинить. Ми наведемо лад", - підкреслив мер столиці.

Кличко також зазначив, що у Києві є багато підприємців, які хочуть працювати офіційно.

"Якщо минулого року надходження до бюджету від пайової участі становили 20 млн грн, то сьогодні вони зросли до 68 млн грн", - зазначив він.

Нагадаємо, у квітні Київська міськрада заявила про плани демонтувати 150-170 газових заправок з близько 300, які працюють у столиці. 13 червня у Києві демонтували дві перші станції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram