ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав скандального екс-ректора Мельника

Міськсуд Ірпеня виніс виправдувальний вирок у справі про хабарництво

Суд виправдав скандального екс-ректора Мельника
Фото: Макс Левин

Ірпінський міський суд учора, 8 липня, виправдав екс-ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника.

Про це повідомив народний депутат Віктор Романюк у Фейсбуці.

"Сьогодні Ірпінський міський суд виніс виправдувальний вирок Петрові Мельнику", - написав депутат.

Він назвав таке рішення суду "черговим підтвердженням діагнозу всієї судової системи".

"Справа для українських ректорів традиційна - хабарництво. Звичайно, ще є причіп різного традиційного непотребу, особливо враховуючи, що Мельник розпорошив більш ніж 1 млрд бюджетних коштів і був відомим фальсифікатором багатьох виборів. Тобто для українського політикуму фігура знакова й одіозна", - написав Романюк.

Нагадаємо, Мельника затримали 27 липня 2013 року під час отримання від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у виш, яким він керував. 1 серпня 2013 року Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника вдягнули електронний браслет для відстеження його перебування, а 9 серпня він утік з-під домашнього арешту.

Мельника оголосили в міжнародний розшук, і 1 квітня 2014 року його затримали після прибуття до Києва з Лондона.Згодом його звільнили під заставу в розмірі 609 тис. грн.

З липня 2014 року Ірпінський міський суд Київської області розглядав справу про обвинувачення Мельника в отриманні хабара 120 тис. гривень за сприяння у зарахуванні двох вступників до Податкової академії.

28 травня 2015 року МВС пред'явило Мельнику нові звинувачення про отримання хабарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram