ГоловнаСуспільствоВійна

Військові затримали російського розвідника у Луганській області

Громадянин РФ не міг знайти роботу через судимість і поїхав воювати на Донбас

Військові затримали російського розвідника у Луганській області
Архив

У Луганській області військовослужбовці ЗСУ та співробітники Служби безпеки затримали біля Попасної громадянина Росії, який воював на боці терористів "ЛНР".

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"З'ясувалося, що 24-річний житель Ханти-Мансійського автономного округу РФ, є членом незаконного збройного угруповання Дрьомова. Під час затримання на ньому був розвантажувальний жилет з гранатою РГД-5, 4 магазини з патронами до автомата АК-74 і рація", - йдеться у повідомленні.

Затриманий пояснив слідчим СБУ, що через судимість за тяжкий злочин у Росії він не міг знайти гідної роботи, а вербувальники йому пообіцяли, що, ставши учасником бойових дій в Україні, він матиме "певні переваги".

Росіянин прибув на Донбас у квітні 2015 року та увійшов до складу батальйону терористів "Призрак", а згодом перейшов у групу розвідки в бандформуванні Дрьомова. Група виконувала розвідувальні завдання у місцях дислокації ВСУ в районі Золотого, Первомайська та Попасної.

Затриманий розповів, що на останнє завдання бойовиків відправляв особисто Дрьомов. Незадовго до цього бойовики вбили місцевого жителя - таксиста, і виконання завдання мало допомогти їм уникнути покарання.

Затриманому повідомили про підозру в участі у діяльності терористичної організації. До суду він утримуватиметься під вартою. Терористові загрожує до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала у Вінницькій області інформатора агентурної мережі, створеної офіцером ГРУ Генерального штабу РФ на прізвисько "Старшина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram