ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про активізацію бойовиків увечері в понеділок

За шість вечірніх годин зафіксовано 26 обстрілів.

Штаб АТО повідомив про активізацію бойовиків увечері в понеділок
Фото: Макс Левин

У понеділок після відносного затишшя бойовики на Донбасі  помітно активізувалися по всій лінії розмежування з 18:00 по 24:00. За цей час вони 26 разів обстріляли позиції сил АТО, з них 4 рази - з використанням 120-міліметрових мінометів, які заборонено мінськими домовленостями.

Із 20:20 бойовики протягом півгодини вели обстріл мінами позицій сил АТО в районі Троїцького Донецької області. З 22:30 сорок хвилин тривав обстріл в районі Пісків. У Луганській області о 21:35 українських військових обстріляли поблизу Щастя, а рівно о 22:00 зазнали обстрілу позиції сил АТО поблизу Новотроїцького, що на Маріупольському напрямку, повідомляє прес-центр АТО.

Із 17:50 до 19.30 поблизу Богданівки, що на Маріупольському напрямку, українські військові успішно відбили напад проросійських бойовиків.

Проросійські незаконні збройні формування провокували українських військових на вогонь у відповідь, обстрілюючи їх позиції зі стрілецької зброї. У Луганській області це сталося в районі Кримського, Щастя, Станиці Луганської, Золотого; у Донецькій області - поблизу Верхньоторецька, Пісків, Мар'їнки, Опитного.

На Луганському та Маріупольському напрямках зафіксовано 7 прольотів ворожих безпілотників.

Сьогодні, 7 липня, бойовики почали добу обстрілом зі 120-міліметрових мінометів позицій сил АТО поблизу Новгородського і Павлополя в Донецькій області. До того ж, під Павлополем о 4:10 бойовики застосували танк. Турбувальний вогонь зі стрілецької зброї вели в напрямку Мар'їнки, Луганського та Опитного.

Нагадаємо, у понеділок від опівночі і до 18:00 у зоні АТО не було жодного артилерійського обстрілу позицій українських військових.

У неділю на Донбасі загиблих не було, троє бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram