ГоловнаСуспільствоВійна

У Міноборони розповіли, навіщо бойовики відійшли від Широкиного

Росія намагається зробити все, щоб Україна прийняла до свого складу так звані ЛНР і ДНР, вважає Федичев

У Міноборони розповіли, навіщо бойовики відійшли від Широкиного
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Незаконні терористичні угруповання так званих ДНР/ЛНР отримали наказ з Москви продемонструвати реальні кроки роззброєння напередодні нового етапу переговорів у Мінську. З цією метою бойовики відвели свої війська на 5 км від селища Широкиного.

Про це заявив директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федичев в ефірі "5 каналу", повідомляє Укрінформ.

"Саме напередодні нового етапу переговорів у Мінську з'явилася ініціатива бойовиків щодо виведення військ з Широкиного, а це справді відбулося, вони (війська терористів. - Ред.) зараз перебувають на відстані 5 км від Широкиного", - сказав він.

При цьому Федичев висловив думку, що тепер Росія змінила засоби досягнення своєї мети - керованої України. Зокрема, за його словами, РФ намагається, щоб урегулювання конфлікту відбулося на умовах терористів і Україна прийняла до свого складу так звані ЛНР і ДНР.

"Тому керованим з Москви Плотницькому і Захарченкові, ми так вважаємо, дали завдання продемонструвати світу свої реальні кроки до припинення вогню", - пояснив представник Міноборони.

З цією ж метою, на його думку, ватажок ДНР Захарченко видав наказ, який сьогодні був поширений в Інтернеті, щодо розформування 8 батальйонів, у тому числі "Оплоту" та "Православної армії".

"Вони (бойовики. - Ред.) демонструють, що саме підконтрольні Москві формування взяли в свої руки ініціативу для встановлення миру", - додав Федичев.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня бойовики ДНР відійшли зі своїх позицій в Широкиному на 1,5-2 км. Залишені позиції заміновані і прострілюються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram