ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики здійснили 30 обстрілів позицій сил АТО

Уранці сепаратисти вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї практично на всій лінії розмежування

За добу бойовики здійснили 30 обстрілів позицій сил АТО
Фото: EPA/UPG

Бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Так, від 18:00 до опівночі 4 липня, сепаратисти 30 разів обстріляли позиції українських військових, у тому числі з використанням забороненого озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуку.

"О 20:00 протягом півгодини позиції сил АТО поблизу міста Щастя зазнали мінометного обстрілу бойовиків з використанням 120-мм мінометів. З 21:10 до опівночі терористи били з 120-мм мінометів і вели обстріл із стрілецької зброї по силах АТО в районі Станиці Луганської, Новгородського. О 21:30 запальними мінами калібру 120-мм обстріляні позиції сил АТО поблизу Пісків", - йдеться в повідомленні.

Зі стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по позиціях сил АТО поблизу населених пунктів Авдіївка, Мар'їнка, Старогнатівка, Кримське, Опитне, Донецького аеропорту тощо.

На Луганському напрямку противник веде активну повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами. Зафіксовано близько 10 прольотів ворожих безпілотників.

З опівночі до 6 ранку 5 липня бойовики вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї практично на всій лінії розмежування.

"Військові дають адекватну відсіч терористам. Незважаючи на обстріл з боку бойовиків, ситуація в зоні проведення АТО перебуває під контролем українських військових", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, сьогодні вночі бойовики обстріляли крайній блокпост сил АТО в Мар'їнці. У результаті між українськими військовими та сепаратистами сталася перестрілка, в тому числі з мінометів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram