ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери просять допомогти з оплатою амуніції для розвідників

Розвантажувальні системи закуплено в борг для бійців, які працюють глибоко в тилу противника

Волонтер Ольга Голубєва, координатор громадської організації "Крила Дніпра", звернулася в LB.ua з проханням до читачів допомогти в оплаті боргу за закуплене тактичне спорядження для розвідників.

Разведчики уже выполнили множество задач в районе Донецкого аэропорта
Фото: Ольга Голубева
Разведчики уже выполнили множество задач в районе Донецкого аэропорта

Розвідувальний підрозділ, якому допомагає Голубєва, виконує завдання, заглиблюючись на 4-6 і більше км за "нуль" - у тил противника. У взводі кілька десятків людей - посилений склад, який також співпрацює з бійцями "Правого сектору".

У червні на прохання розвідників "Крила Дніпра" закупили в борг низку предметів амуніції, в основному - ремінно-поясні системи і подсумки.

"Суть цього спорядження в одному: боєць може розмістити більше боєкомплекту, йому зручно, підвищується ефективність його дій", - пояснила Ольга.

Тактические разгрузочные системы - уже на разведчиках в АТО
Фото: Ольга Голубева
Тактические разгрузочные системы - уже на разведчиках в АТО

Отримавши амуніцію, розвідники вже успішно виконують у зоні АТО чергове завдання, подробиці якого не можуть розголошувати. Проте один з розвідників телефоном на умовах анонімності розповів про деякі завершені операції у Донецькій області за підсумками минулого року.

"Ми одним взводом взяли повністю північну частину "злітки" Донецького аеропорту, і її досі утримують ЗСУ. Брали участь у боях в селі Водяне як підсилення та вогнева підтримка: зачисткою селища займався "Правий сектор", а ми прикривали фланги, і потім понад місяць тримали оборону Водяного. 

Двічі брали метеостанцію - тільки наш взвод і 4 людини з "Правого сектору", які у нас були підкріпленням. Два рази також брали селище Опитне в листопаді: чоловік з 15 "правосеків" і 10 наших хлопців. Потім робили розвідку і зачистку поблизу Спартака (населений пункт поблизу старого терміналу Донецького аеропорту), в тому числі в самому Спартаку працювали. Він досі "сепарський", - розповів співрозмовник LB.ua

Борг "Крил Дніпра" за тактичні системи для розвідки становить 19 975 грн - оплатити цю суму волонтерам складно через необхідність постійно "закривати" оперативні потреби цього та інших підшефних підрозділів

Чек за тактическое снаряжение для разведки - почти 20 тыс грн
Фото: Ольга Голубева
Чек за тактическое снаряжение для разведки - почти 20 тыс грн

"Прохання до читачів - допомогти оплатити важливу амуніцію для бійців, які щодня ризикують життям на території супротивника", - сказала Ольга Голубєва.

Картка ПриватБанку ГО "Крила Дніпра" на тактику, нічники, спецобладнання:

- 5168 7572 6034 4132 (Новикова Валерія).

Для переказів у валюті - PayPal за запитом.

Передачі для бійців волонтери приймають за адресами у Дніпропетровську: Червона площа, 3а, Арт-галерея "Чорна Ящірка", від 11 до 19, вул. Лазаряна, 2, будинок 2 (Валерія, тел. 050-2046631), вул. Клочка, 6 - район "АТБ" (Ольга, тел. 066-9415806).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram