ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Заступниця міністра Павленко повинна піти у відставку слідом за Квіташвілі, - нардеп

Корчинська заявила, що Олександру Павленко "кришує" один із БПП

Заступниця міністра Павленко повинна піти у відставку слідом за Квіташвілі, - нардеп
Александра Павленко
Фото: moygrad.kiev.ua

Перша заступниця міністра охорони здоров'я Олександра Павленко повинна піти разом зі своїм шефом Олександром Квіташвілі, заявила заступниця голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я Оксана Корчинська.

"Разом із міністром охорони здоров'я Олександром Квіташвілі у відставку має піти і його перша заступниця Олександра Павленко", - цитує нардепа РБК-Україна.

За словами Корчинської, зараз головна мета - змусити Міністерство охорони здоров'я працювати, і парламент не може допустити, щоб комерсанти займали керівні посади в МОЗ. "Ставити питання тільки про відставку самого міністра несправедливо. Його перша заступниця, яка з грудня була з ним і яку "кришує" один з депутатів Блоку Петра Порошенка, також повинна піти", - додала Корчинська. Кого саме з депутатів вона має на увазі, Корчинська не уточнила.

Раніше також народний депутат Олег Мусій зазначав, що депутати мають претензії до складу команди міністра Квіташвілі, яку підозрюють у зв'язках із великими гравцями фармацевтичного бізнесу.

"Про який опір "фарммафії" говорив міністр? Він цю мафію зробив своєю командою. Йому безліч разів у профільному комітеті парламенту вказували на те, що ті люди, які є його заступниками, - представники саме цієї мафії. А він заявляв, що це його команда і нам не вдасться його з нею посварити", - заявив Мусій.

Нагадаємо, Квіташвілі 2 липня заявив, що подав у відставку, щоб Верховна Рада проголосувала законопроекти про реформу медицини.

У МОЗ уже курсують чутки про те, хто може стати наступним, 18-м міністром охорони здоров'я України. Серед претендентів називають інфекціоніста Володимира Курпіту, який працював у ВООЗ і п'ять років очолював Всеукраїнську мережу людей, які живуть із ВІЛ; знаменитого кардіохірурга, голову Інституту серця Бориса Тодурова; директора Інституту трансплантології Олександра Усенка; а також скомпрометованого корупційним скандалом колишнього заступника міністра, кардіохірурга Василя Лазоришенця.

Адвоката Олександру Павленко призначили заступницею Квіташвілі наприкінці 2014 року. Перед цим вона балотувалася в народні депутати в мажоритарці від Блоку Петра Порошенка (221 округ, Київ). Раніше не займалася медициною, за освітою юрист, з 2000 року мала адвокатську практику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram