ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд повернув під варту Дениса Поліщука, якого раніше відпустили під заставу

Адвокати вимагали допитати присутніх у суді свідків вбивства, суд відмовив

Апеляційний суд змінив запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві Бузини Дениса Поліщука, якого раніше відпустили під заставу у 5 млн. грн. Про це повідомляє з місця подій кореспондент LB.ua Олександр Рудоманов.

Фото: Александр Рудоманов

Зміни запобіжного заходу вимагала прокуратура Києва.

Новий запобіжний захід для Поліщука - 2 місяці СІЗО (від моменту затримання) до 14 серпня.

Під час засідання адвокати Дениса повідомили, що міліція склала фоторобот вбивці зі слів свідка. При цьому свідкові показали фотографії Поліщука і другого підозрюваного - Андрія Медведька, і вона не впізнала у них вбивцю.

Фото: Александр Рудоманов

Адвокати вимагали допитати присутніх у суді чотирьох свідків вбивства, які, за словами захисту, довели б невинуватість Поліщука. Але прокуратура оскаржила цю вимогу, оскільки "триває розгляд не по суті справи, а з обрання запобіжного заходу". Суд підтримав прокурора.

Фото: Александр Рудоманов

У суді також була присутня мати убитого Бузини, яка раніше заявляла у ЗМІ, що вона не вірить у причетність Поліщука і Медведька до вбивства. На суді мати плакала і говорила, що її син був патріотом, просила не називати його українофобом.

Фото: Александр Рудоманов

Нагадаємо, 18 червня за підозрою у вбивстві Бузини затримали двох підозрюваних.

Андрій Медведько - відомий у Києві активіст об'єднання націоналістів "С14", майданівець. Балотувався до Київради з мажоритарного округу від "Свободи". Наприкінці минулого року недовго служив у зоні АТО у складі батальйону МВС "Київ 2".

Денис Поліщук - ще один київський активіст, брав участь в акціях проти незаконних забудов у Києві. Брав участь в АТО: був керівником взводу у 54-й розвідбригаді.

За версією слідства, Поліщук та Медведько спланували і виконали вбивство Бузини. У МВС нібито є експертиза ДНК з покинутого на місці злочину одягу, експертиза слідів в автомобілі, впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних.

18 червня Шевченківський районний суд Києва заарештував Дениса Поліщука на два місяці і призначив заставу у розмірі 5 млн грн. Андрія Медведька також заарештував суд на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram