ГоловнаСуспільствоПодії

Нідерланди опублікують звіт про катастрофу Boeing 777 на Донбасі в жовтні

Два місяці відомство чекатиме коментарі до доповіді від країн, які беруть участь у розслідуванні аварії Boeing

Нідерланди опублікують звіт про катастрофу Boeing 777 на Донбасі в жовтні
Фото: ЕРА/UPG

Рада Безпеки Нідерландів, яка очолює розслідування причин загибелі малайзійського авіалайнера MH17 над Донбасом, планує опублікувати остаточні висновки в першій половині жовтня.

Про це повідомляється на сайті Ради Безпеки Нідерландів, передає "Дождь".

У повідомленні відомства говориться, що Рада Безпеки надіслала чернетку доповіді в Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО) і країнам-учасницям міжнародної слідчої групи щодо авіакатастрофи.

У повідомленні уточнюється, що протягом 60 днів відомство чекатиме коментарі до доповіді від країн, які беруть участь у розслідуванні аварії Boeing. "Рада Безпеки Нідерландів буде оцінювати подані коментарі і складе остаточну фінальну доповідь", - йдеться в повідомленні Радбезу Нідерландів.

Нагадаємо, попередню доповідь, що містить перші висновки про аварію рейсу MH17, було опубліковано 9 вересня 2014 року.

Пізніше Міжнародна слідча група висунула найбільш ймовірну версію аварії Boeing. Відповідно до неї, літак було збито із землі ракетним комплексом "Бук", який був у районі населеного пункту Сніжне.

Нагадаємо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 чоловік, всі вони загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram