ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ заявила про затримання шпигуна ФСБ у Донецькій області

За кожну поїздку в Україну чоловік отримував 100 тис. рублів гонорару і кошти на відрядження

СБУ заявила про затримання шпигуна ФСБ у Донецькій області
Фото: zn.ua

Співробітники служби безпеки затримали агента Федеральної служби безпеки РФ у селищі Березове Волноваського району Донецької області.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"У жовтні минулого року "сексот" за завданням ФСБ вперше прибув на тимчасово окуповану територію України - Новоазовський район Донецької області. Під приводом супроводу "гуманітарної" допомоги (оптика для зброї та засоби маскування) він налагодив стосунки з терористами "ДНР" і отримував від них інформацію про місця дислокації Збройних сил України, її склад і озброєння, громадян РФ, які беруть участь у конфлікті на боці України, а також з соціально-політичної ситуації на окупованій території і прилеглих районах, що знаходяться під контролем української влади", - йдеться у повідомленні.

За кожну поїздку в Україну шпигун отримував 100 тис. рублів гонорару і 60 тис. на відрядження.

Чоловік зізнався, що був завербований спецслужбою ще у 2008 році. Працюючи директором Центру інформаційних технологій Санкт-Петербурзького державного аграрного університету, він інформував куратора щодо екстремістських проявів у студентів-іноземців.

Останнім часом був на посаді "радника" самопроголошеного мера Дебальцевого Афендикова (позивний "Грек"). Під час затримання у шпигуна вилучено пістолет ПМ з патронами. Триває слідство.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала організовану групу сепаратистів, підозрювану у скоєнні терактів за вказівкою російських спецслужб у Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram