ГоловнаСуспільствоВійна

У Широкиному не залишилося мирних жителів

Останні цивільні покинули селище 15 червня, повідомляє ОБСЄ.

У Широкиному не залишилося мирних жителів
Фото: EPA/UPG

Усі мирні жителі покинули селище Широкине біля Маріуполя, йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 28 червня, розміщеному на сайті організації.

"Спостерігачі СММ відвідали Широкине і підтвердили повідомлення ЗМІ, що всі мирні жителі покинули село", - йдеться в повідомленні.

Піший патруль спостерігачів 27 червня відвідав ті будинки, в яких станом на 9 червня (коли спостерігачі ОБСЄ востаннє відвідували селище) ще жили люди. Ці будинки зараз занедбані, пошкоджені або зруйновані.

Один з командирів ДНР повідомив ОБСЄ, що останні цивільні мешканці пішли 15 червня.

Спостерігачі зафіксували, що масштаб руйнувань у селищі збільшився з часу останнього візиту. За оцінками місії, понад 80% будинків і будівель у селищі зруйновано.

Нагадаємо, через Широкине проходить лінія зіткнення сторін. Тривають перемовини про демілітаризацію селища. Кілька підрозділів, які колись були добровольчими формуваннями, виступають категорично проти цього, наголошуючи, що Широкине - це стратегічна височина та вогнева позиція, з якої ворог регулярно здійснював артилерійські обстріли Маріуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram