ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики понад сотню разів обстріляли позиції українських військових і населені пункти

Багаторазово обстріляли Красногорівку, Мар'їнку, Авдіївку, Опитне і шахту "Бутівка".

Бойовики понад сотню разів обстріляли позиції українських військових і населені пункти
Архив
Фото: Макс Левин

Бойовики 101 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції  і населені пункти 28 червня. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в соціальній мережі Facebook.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою з певними ознаками загострення на деяких напрямках, проте контрольованою українською армією. Зімітувавши певне зниження своєї злочинної діяльності протягом вчорашнього дня, бойовики проросійських гібридних бандформувань значно активізувалися увечері та вночі. З 18-ї години до завершення минулої доби загарбники близько 70 разів відкривали вогонь по наших захисниках та інфраструктурі населених пунктів. Усього за добу противник здійснив 101 збройну провокацію проти сил АТО", - сказано в ньому.

У районі Донецька з 82-міліметрових і заборонених 120-міліметрових мінометів багаторазово обстріляли Красногорівку, Мар'їнку, Авдіївку, Опитне і шахту "Бутівка".

Стріляли по цих населених пунктах і ворожі танки. Під вогонь мінометів і гранатометів у Луганській області неодноразово потрапляли Станиця Луганська, Золоте, Кримське і Новотошківське. Увечері у Новотошківському виявили групу з 35 бойовиків НВФ.

Злочинці почали бій з українськими військовими, але, зазнавши втрат, відступили. Лунали постріли і в районі Артемівська.

З мінометів, крупнокаліберних кулеметів, гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали позиції військових біля Кірового, Майорська та Ленінського.

На підступах до Маріуполя російсько-терористичні війська 6 разів стріляли із заборонених Мінськими домовленостями 120-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

Після півночі із 15 зафіксованих випадків обстрілів більшість сталася поблизу Донецька.

Нагадаємо, напередодні в зоні бойових дій на Донбасі бойовики близько 30 разів вдавалися до збройних провокацій проти українських сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram