ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала одного з керівників "Беркута", причетного до розстрілів на Майдані (оновлено)

Міліціонер особисто стріляв у протестувальників

СБУ затримала одного з керівників "Беркута", причетного до розстрілів на Майдані (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Співробітники служби безпеки затримали одного з керівників "Беркута", причетного до розстрілів на Майдані під час Революції Гідності.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Сьогодні у Києві Служба безпеки під час спецоперації затримала одного з керівників полку міліції особливого призначення "Беркут", причетного до розстрілів на Майдані під час Революції Гідності. Він обґрунтовано підозрюється у причетності до вбивств учасників акцій протесту у лютому 2014 року працівниками МВС", - заявив в.о. голови СБУ Василь Грицак на брифінгу для представників іноземних дипломатичних місій в Україні.

Затриманого доставлено до Генеральної прокуратури. Йому оголошено підозру у скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Оновлення. Генеральний прокурор Віктор Шокін у коментарі "Українським новинам" заявив, що затриманий донедавна працював у міліції і що він особисто стріляв по протестувальниках. "Сьогодні затримано заступника командира підрозділу "Беркут", діючого співробітника, який особисто стріляв у громадян", - сказав генеральний прокурор.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Віктор Шокін попросив Інтерпол оголосити в розшук 19 колишніх "беркутівців", підозрюваних у розстрілі активістів Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram