ГоловнаСуспільствоВійна

Савченко завершила ознайомлення зі справою, - адвокат

Відповідальність за наслідки свого рішення льотчиця взяла на себе

Савченко завершила ознайомлення зі справою, - адвокат
Фото: EPA/UPG

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко закінчує ознайомлення з матеріалами кримінальної справи і наполягає на швидкій передачі її до суду.

Про це йдеться у її листі, опублікованому її адвокатом Марком Фейгіним у Твіттері.

"Я вирішила закінчити ознайомлення з матеріалами кримінальної справи 2 липня 2015 року, використавши на весь процес ознайомлення 1 місяць. Не вважаю за потрібне витрачати на ознайомлення більше часу свого життя у в'язниці", - написала Савченко.

Савченко також повідомила, що відповідальність за всі процесуальні наслідки свого рішення бере на себе, тому що, на її думку, "інститут адвокатури в Росії не має сенсу як такий, оскільки в Росії не діє закон".

Фото: twitter.com/mark_feygin

Нагадаємо, Савченко захопили в полон бойовики наприкінці червня 2014 року, і за командою ватажка ЛНР Ігоря Плотницького її вивезли до Росії. Там її звинуватили в тому, що вона, дізнавшись координати розташування російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, передала їх силам АТО. Корнелюк і Волошин загинули унаслідок обстрілу.

Захист Савченко надав відеодокази, що українка не могла передавати координати, оскільки її викрали до того, як почався обстріл. За версією російського слідства, Савченко дійсно потрапила в полон, але потім нібито її відпустили, і вона сама незаконно перетнула кордон України з Росією, після чого потрапила за ґрати в Росії.

Савченко загрожує до 13 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram