ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Яценюка просять взяти під контроль будівництво нового корпусу "Охматдиту"

Активісти скаржаться на дії МОЗ

Яценюка просять взяти під контроль будівництво нового корпусу "Охматдиту"
Фото: www.domik.net

Опікунська рада Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку "Охматдит" звернувся з відкритим листом до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у зв'язку із затягуванням процесу будівництва нового корпусу.

"У грудні 2014-го міжфракційна депутатська група "За добудову "Охматдиту" домоглася внесення до Державного бюджету України на 2015 рік коштів у розмірі 500 млн гривень, які дозволяють повністю закінчити комплекс будівельно-монтажних робіт. У квітні 2015-го державне підприємство "Укрмедпроектбуд" (ДП) було передано у сферу управління Міністерства охорони здоров'я, яке є головним розпорядником 500 млн гривень. Разом з тим, процес передачі ДП з невідомих причин саботується і продовжує затягуватися Міністерством охорони здоров'я", - йдеться в листі.

Це, за словами активістів, блокує запуск тендерних процедур і не дозволяє відновити будівництво об'єкта. Процес остаточного юридичного перепідпорядкування ДП МОЗ відбувся, як повідомляється, лише під тиском громадськості.

У зв'язку з цим опікунська рада просить прем'єр-міністра взяти під особистий контроль своєчасне виконання усіх виконавчих процедур аж до закінчення будівництва.

"У першу чергу йдеться про нагальну реалізацію процедури прискорення виділення бюджетних призначень на будівництво, оскільки виділені кошти у розмірі 500 млн грн у бюджетному розпису передбачено тільки на грудень 2015 року. Якщо зазначену процедуру не буде виконано найближчим часом, то добудова нового корпусу відтермінується на рік", - йдеться у зверненні до прем'єр-міністра.

У зв'язку з цим опікунська рада просить сприяння в тому, щоб фінансування було розпочато вже в серпні.

Нагадаємо, в Україні стартувала кампанія "300 життів щороку", метою якої є збір коштів на будівництва нового корпусу "Охматдиту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram