ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала двох росіянок за причетність до "Ісламської держави"

У Дніпропетровську виявили "перевалочну базу" терористів

Співробітники Служби безпеки виявили в Дніпропетровську новий "перевалочний пункт" для тимчасового перебування членів терористичної організації "Ісламська держава".

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

У квартирі правоохоронці затримали двох громадянок Російської Федерації. Жінок видворили з Туреччини та Єгипту через підозру в причетності до терористичної діяльності. В Україну вони нелегально в'їхали з Росії. Під час "відпочинку" планували виготовити нові підроблені документи для поїздки в Сирію транзитом через Туреччину.

При собі жінки зберігали рукописні тексти, які пропагують міжрелігійну ворожнечу і розпалюють ненависть до представників інших конфесій.

Фото: sbu.gov.ua

Фото: sbu.gov.ua

Одна з ісламісток для підтвердження своєї особи надала співробітникам СБУ підроблений паспорт, виданий на ім'я громадянки Узбекистану, з фальшивими штампами про перетин державного кордону України. Проти неї відкрито кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу (підробка документів).

Фото: sbu.gov.ua

"Її співвітчизницю примусово повернуть в країну постійного проживання або третю країну із забороною в'їзду в Україну на три роки", - зазначили в прес-службі СБУ.

Нагадаємо, за даними Антитерористичного центру СНД, за "Ісламську державу" воюють до 5 тис. росіян. Раніше Україна екстрадувала в Казахстан терориста "ІД".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram