ГоловнаСуспільствоЖиття

Півсотні дітей з Маріуполя відвідали Львів

Поїздка стала можливою завдяки активістам

50 маріупольських школярів повернулися з тижневої поїздки до Львова, яка стала можливою завдяки ініціативі небайдужих українців.

Тур на Західну Україну для дітей з незаможних сімей організував громадський активіст Василь Арбузов, виходець з Донецька. Він же зібрав необхідні 30 тисяч гривень на харчування і проживання групи.

Фото: facebook/vasyl.arbuzov

Поїздка тривала з 8 по 15 червня. Дорогу оплатив маріупольський бізнесмен, а на поточні витрати збирали кошти всією країною. У Львові діти зупинилися в інтернаті "Довіра", про який залишили тільки позитивні відгуки. Особливо відзначили добродушного директора і чудове харчування. За домовленістю з організаторами в раціон включили фрукти, цукерки і морозиво.

Фото: facebook.com/vasyl.arbuzov

Як подяку за привітний прийом всю зібрану суму Василь Арбузов, за його словами, переказав на рахунок будинку-інтернату. А ось за екскурсії львів'яни відмовилися брати гроші з гостей зі Східної України. За тиждень 15-16 річні хлопці та дівчата відвідали величезну кількість історичних місць: Олеський замок, Музей Грушевського, Екологічний центр, Музей палеонтології на біофаку, Шевченківський гай, Личаківський цвинтар, Підгорецький замок, Собор Святого Юра, Єзуїтський монастир, Музей пожежників, центральну частину міста. Були також оглядові екскурсії тощо.

Фото: facebook/vasyl.arbuzov

"Діти дуже відчутно змінили думку про Захід країни. Хочуть, щоб Маріуполь був у чимось схожим на Львів. Сподобалася атмосфера в місті. Спочатку батьки поставилися з побоюванням до цієї ініціативи. Одна сім'я, чия дитина потрапляв в програму, відмовилася від поїздки, боячись провокацій проти дітей з Донбасу. Тепер користь такого відпочинку для дітей стала очевидною", - розповів у коментарі LB.ua Василь Арбузов.

Нагадаємо, у червні 2014 року Маріуполь було звільнено від сепаратистів і взято під контроль української влади. Проте обстановка в місті залишається напруженою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram